معاون بهداشت دانشگاه: استقرار ۲۰۰ کارشناس آموزش‌دیده برای نظارت بر سلامت زائران در مسیرهای اربعین

معاون بهداشت دانشگاه: استقرار ۲۰۰ کارشناس آموزش‌دیده برای نظارت بر سلامت زائران در مسیرهای اربعین

دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، در گفت‌وگو با وب‌دا خوزستان با تاکید بر لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی در پیاد‌ه‌روی اربعین، گفت: بیش از ۲۰۰ کارشناس آموزش‌دیده برای نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی، طبخ و توزیع غذا و همچنین ساختارهای بهداشتی در موکب‌ها مستقر می‌شوند.

به گزارش شیرین خبر، وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سه حوزه اورژانس و فوریت‌های پزشکی، بهداشت و درمان، اقدامات بسیار اساسی برای ارائه خدمات سلامت در مسیرهای تردد زائران اربعین و پایانه مرزی چذابه انجام داده است، گفت: در همین راستا، حوزه بهداشت، دو فعالیت مهم شامل بهداشت محیط و نظارت بر بیماری‌ها را در دستور کار قرار داد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: علاوه‌بر این، برای ۱۵ بیماری مختلف، نظام مراقبت سندرومیک پیاده‌سازی شده تا سلامت زائران را تضمین کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه، گرمازدگی را یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین چالش‌های بهداشتی در پیاده‌روی اربعین دانست و توصیه کرد: استفاده از لباس‌های نخی و گشاد به جای لباس‌های چسبان، همراه داشتن آب آشامیدنی سالم و استفاده از نوشیدنی‌هایی مانند شربت خاکشیر، تخم شربتی و آبلیمو، عدم مصرف نوشیدنی‌های گازدار، چای و قهوه، استراحت کردن در ساعات اوج گرما (نیمروز) در موکب‌ها و پیاده‌روی در ساعات اولیه روز یا عصر تا شب و همچنین استفاده از چتر، کلاه لبه‌دار سفید، عینک آفتابی و دستکش توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: زائران حتما در این روزها، از غذاهای ساده و سبک استفاده کنند و از مصرف فست فودها و غذاهای چرب پرهیز نمایند. تاکید می‌گردد غذاهای دریافتی از موکب‌ها را حداکثر ظرف دو ساعت پس از طبخ مصرف کنند تا از وقوع مسمومیت غذایی جلوگیری شود.

دکتر شریفی به اهمیت رعایت بهداشت فردی و عمومی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا در این شرایط تأکید کرد و افزود: در مسیرهای تردد، از آب‌های بسته‌بندی‌شده و غذاهای تهیه‌شده در موکب‌های دارای مجوز و تحت نظارت بهداشتی استفاده شود. همچنین زائران باید از مصرف غذا در موکب‌های غیرمجاز خودداری کرده و غذای خود را تنها از موکب‌هایی که تحت نظارت عتبات عالیات فعالیت می‌کنند، تهیه نمایند. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی نیز از مصرف میوه و سبزیجاتی که از شست‌وشوی بهداشتی آن‌ها اطمینان کافی وجود ندارد، پرهیز شود. شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، به‌ویژه قبل و پس از صرف غذا، از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه محسوب می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در خصوص مراقبت‌های ضروری ویژه گروه‌های خاص، تصریح کرد: افراد دیابتی، دارای فشار خون و بیماری‌های قلبی – عروقی باید داروهای خود را همراه داشته باشند و از پیاده‌روی طولانی‌مدت در ساعات گرم روز پرهیز کنند. همچنین زنان باردار باید خلاصه پرونده پزشکی خود را همراه داشته باشند و پیش از عبور از مرز، به کارشناسان بهداشتی مستقر در پایانه‌های مرزی مراجعه نمایند. همچنین افراد در صورت داشتن علائم سرماخوردگی، استراحت کنند تا علائم کامل رفع گردد و سپس به مسیر خود ادامه دهند و در صورت ادامه پیاده‌روی، از ماسک استفاده کرده و فاصله فیزیکی را رعایت نمایند.

وی در خصوص پیشگیری از بیماری‌های منتقله از حیوانات خاطرنشان کرد: از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه خودداری شود و در صورت گزش حیوانات، سریعاً به نزدیک‌ترین واحد بهداشتی در مسیر تردد مراجعه کنند. برای جلوگیری از گزیدگی حشرات و عقرب، در محل‌های مناسب استراحت و از اسپری یا پمادهای دورکننده حشرات استفاده نمایند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به شیوع سرخک در کشورهای همسایه، افراد زیر ۱۵ سال که واکسیناسیون را کامل انجام نداده‌اند، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و واکسن را دریافت نمایند.

دکتر شریفی همچنین به زائران توصیه کرد: پس از بازگشت از سفر، سه تا چهار روز اول را استراحت کنند و از حضور در اجتماعات پرهیز نمایند تا در صورت داشتن علائم بیماری، از انتقال آن به دیگران جلوگیری شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اخبار پربازدید