صدور ۱۳۰ مجوز صنعتی در خوزستان با اشتغالزایی بیش از ۲۴۰۰ نفر

معاون برنامهریزی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان، گفت: در سهماهه نخست امسال ۱۳۰ مجوز صنعتی در استان صادر شده که با اشتغالزایی برای بیش از ۲۴۰۰ نفر، نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد ۳۰ درصد و از نظر اشتغال ۱۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش شیرین خبر از روابط عمومی اداره کل صمت خوزستان: محمدحسین رحیم زاده با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان «سال سرمایهگذاری» اظهار کرد: معاونت برنامهریزی ادارهکل صمت خوزستان وظیفه صدور مجوزهای سرمایهگذاری، استقرار واحدهای صنعتی درون و بیرون شهرکهای صنعتی و پیگیری اهداف برنامه هفتم توسعه را بر عهده دارد. همچنین فرآیند تخصیص تسهیلات در حوزه تبصره ۱۸ و سفر ریاستجمهوری نیز در این معاونت انجام میشود.
وی ادامه داد: عمده مجوزهای صادر شده در شهرستانهای اهواز، دزفول و بندرماهشهر بوده و بیشترین سرمایهگذاری در حوزه صنایع شیمیایی با هدف تکمیل زنجیره ارزش انجام شده است. در این راستا، سه زنجیره صنعتی شامل چوب و MDF، صنایع پاییندستی شیمیایی و صنایع غذایی خرما در حال پیگیری است.
معاون برنامهریزی صمت خوزستان با اشاره به طرح احداث شهرک تخصصی صنایع چوب در شوش افزود: این شهرک با هدف استقرار واحدهای کوچک و تأمین مستقیم مواد اولیه از واحدهای تولید چوب در استان ایجاد میشود تا زنجیره سلولزی از کاشت درخت تا محصول نهایی تکمیل شود.
وی تصریح کرد: در حوزه صنایع پایین دستی شیمیایی نیز با استفاده از ظرفیتهای پتروشیمی ماهشهر، شوشتر و مسجدسلیمان، تولید محصولاتی نظیر نایلون، نایلکس و PVC در حال پیگیری است. ماهشهر بهعنوان پایلوت اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع غذایی نیز زنجیره خرما با محوریت شهرستان شادگان در حال شکلگیری است. شرکت کشت و صنعت فارابی بهعنوان زیر مجموعه هلدینگ توسعه نیشکر، اقدام به احداث پالایشگاه محصولات خرمایی کرده که با خرید تضمینی از کشاورزان و تولید مشتقاتی چون الکل، سرکه، پودر و روغن هسته خرما، زمینه جلوگیری از خام فروشی را فراهم میسازد.
وی یادآور شد: در حال حاضر نزدیک به ۵۰ نوع خرما در استان تولید میشود اما اکثر آن به صورت خام عرضه میگردد. با راهاندازی این پالایشگاه، امکان فرآوری کامل خرما در استان فراهم خواهد شد.
معاون برنامهریزی صمت خوزستان در پایان با اشاره به تسهیل فرآیند سرمایهگذاری گفت: میانگین صدور مجوز صنعتی در استان از سه روز به یک روز کاهش یافته است. همچنین برای ایجاد توازن منطقهای، پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ به مناطق محروم نظیر اندیکا، مسجدسلیمان، باغملک و ایذه هدایت شده تا این مناطق به سطح سایر شهرستانهای صنعتی استان نزدیک شوند.