• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 2024020701749

دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت دانشگاه و ریاست مرکز بهداشت استان گفت: روز جهانی ایمنی غذا (۷ژوئن مصادف با۱۷ خرداد ) با شعار ایمنی غذا :علم در عمل نامگذاری می‌باشد

دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت دانشگاه و ریاست مرکز بهداشت استان گفت: روز جهانی ایمنی غذا (۷ژوئن مصادف با۱۷ خرداد ) با شعار ایمنی غذا :علم در عمل نامگذاری می‌باشد

شیرین خبر، دکتر مهرداد شریفی گفت:دسترسی به غذای کافی، ایمن و مغذی، کلیدحفظ حیات و ارتقای سلامت است. غذای ناسالم حاوی باکتری‌ها،ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی مضر می‌تواند باعث بیش از ۲۰۰ بیماری مختلف شود. درسراسر جهان، تخمین زده می‌شود که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر – تقریباً از هر ۱۰ نفر، ۱ نفر – پس از خوردن غذای آلوده بیمارمی‌شوند که منجر به ۴۲۰ هزار مرگ و از دست دادن ۳۳ میلیون سال زندگی سالم (DALY)می‌شود. متاسفانه کودکانزیر ۵ سال۴۰٪ ازبار بیماری‌های ناشی از غذا را به دوش می‌کشند و سالانه ۱۲۵ هزار نفر در اثر این بیماری‌ها جان خودرا از دست می‌دهند.*

مهرداد شریفی در گفتگو با سلامت خوزستان گفت:ایمنی غذا، تغذیه وامنیت غذایی ارتباط نزدیکی با هم دارند. غذای ناسالم چرخه معیوبی از بیماری و سوء تغذیه ایجاد می‌کند که به ویژه نوزادان، کودکان خردسال، سالمندان و بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تأمین غذای سالم علاوه بر کمک به امنیت غذا و تغذیه، از اقتصاد ملی، تجارت و گردشگری نیزپشتیبانی می‌کند و توسعه پایدار را تقویت می‌کند. جهانی شدن تجارت غذا، جمعیت رو به رشد جهان، تغییرات اقلیمی وسیستم‌های غذایی که به سرعت در حال تغییر هستند، بر ایمنی غذا تأثیر می‌گذارند.*

🔹وی افزود:بیماری‌های ناشی از غذا با تحت فشار قرار دادن سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی
و آسیب رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت، مانع توسعه اجتماعی-اقتصادی می‌شوند. گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۹ در مورد بار اقتصادی بیماری‌های ناشی از غذا نشان داد که کل ضرر بهره‌وری مرتبط با بیماری‌های ناشی از غذا در کشورهای کم‌درآمد و متوسط ۹۵.۲ میلیارد دلار در سال تخمین زده شده است و هزینه سالانه درمان بیماری‌های ناشی از غذا ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه گفت:روز جهانی ایمنی غذا، فرصتی برای یادآوری این واقعیت است که دسترسی به غذای سالم، ایمن و مغذی، نه‌تنها یک حق، بلکه یک مسئولیت مشترک و تعهد جمعی است. شعار سال ۲۰۲۵، “ایمنی غذا: علم در عمل”، یادآور نقش کلیدی علم در محافظت از سلامت جامعه است
وی بیان داشت:ایمنی غذا یک مسئولیت مشترک بین مقامات مختلف ملی است و نیازتوجه با رویکردسلامت واحد دارد. برای کمک به تضمین ایمنی غذا و تقویت سیستم‌های غذایی، همکاری خوب بین مسئولین، تولیدکنندگان مواد غذایی و مصرف‌کنندگان ضروری است.در این راستا با همکاری بین بخشی باید ظرفیت پیشگیری، تشخیص و پاسخ به تهدیدات بهداشت عمومی مرتبط با غذای ناسالم را افزایش دهیم .
دکتر شریفی گفت:بیماری‌های منتقله از غذا بیماری‌هایی هستند که از خوردن غذای آلوده ناشی می‌شونداین گروه از بیماریها با مصرف مواد غذایی آلوده به انسان منتقل می شوند، خصوصا بدلیل رشد مصرف غذا در خارج از خانه و همچنین مصرف غذا در امکان غیر بهداشتی و بعضا” بصورت سلف سرویس یا مصرف غذا‌های شب مانده بدون توجه به اینکه لازم است غذا مجددا” خوب داغ شود و سپس مصرف شود، همچنین عدم سالم سازی بهداشتی سبزیجات و میوه‌ها قبل از مصرف و عدم شست و شوی بهداشتی دست‌ها از دیگر راه‌های انتقال به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد:برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای منتقله از غذا ، باید بهداشت مواد غذایی رعایت شود ، یعنی غذای سالم و بهداشتی مصرف کنیم و برای این کار ، مواد غذایی همانند گوشت، ماهی و تخم مرغ باید بطور کامل پخت شوند و از مصرف این مواد بصورت نیم پزخودداری شود و مواد غذایی پخته شده در کوتاهترین فاصله زمانی مصرف شود. مواد غذایی ذخیره شده برای استفاده مجدد حتما باید تا دمای ۷۰ درجه حرارت ببیند و کنسرو‌ها در صورت آلودگی می‌توانند باعث ایجاد مسمومیت‌های خطرناکی شوند، بنابراین قبل از مصرف حتما” باید به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شوند.

معاون بهداشت دانشگاه گفت:سبزیجات اغلب به دلیل استفاده از کود‌های انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات به عوامل بیماری‌زا آلوده می‌شوند. در صورت مصرف چنین سبزیجاتی خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر وبا، حصبه، هپاتیت، اسهال خونی و بیماری‌های انگلی نظیر کیست هیداتیک و آسکاریس وجود دارد، بنابراین لازم است به منظور بر طرف کردن آلودگی‌های فوق سبزیجات قبل از مصرف، سالم‌سازی شوند.
وی با تاکید بر شستن صحیح و مستمردست‌ها با آب و صابون یکی از موثرترین، ساده‌ترین واقتصادی‌ترین روش‌های کنترل بیماری‌های منتقله از غذا خصوصا برای افرادی که درتهیه و طبخ غذا در خانه یا جامعه نقش دارند ، می باشد که باید مورد توجه قرار گیرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اخبار پربازدید