هشدارهای بهداشتی در آستانه عید قربان؛ پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام

هشدارهای بهداشتی در آستانه عید قربان؛ پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام

به نقل از دکتر شریفی؛ توصیه‌های بهداشتی در آستانه عید قربان

به گزارش شیرین خبر از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با نزدیک شدن به عید قربان گفت: رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF)، یک بیماری ویروسی قابل انتقال از دام به انسان است که عامل اصلی آن کنه‌های سخت، به‌ویژه گونه هیالوما، می‌باشد.
وی افزود: این کنه‌ها می‌توانند ویروس را از طریق گزش به دام منتقل کرده و موجب ناقل شدن دام بدون علائم بالینی شوند.
وی اظهار داشت: در صورت تماس انسان با خون و ترشحات دام آلوده، بدون رعایت اصول ایمنی، احتمال انتقال بیماری وجود دارد. همچنین، افرادی که با دام زنده یا گوشت تازه سروکار دارند—مانند کارکنان دامداری‌ها، قصابان و کشتارگاه‌ها—در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
وی عنوان کرد: “گوشت دام پس از ذبح باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا روند گلیکولیز به کاهش PH و نابودی احتمالی ویروس کمک کند. همچنین، جگر و احشا باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری مصرف شوند.”
معاون بهداشت تصریح کرد: از خرید و مصرف گوشت‌های غیرمجاز، به‌ویژه از کنار جاده‌ها و معابر عمومی، باید اجتناب کرد.
دکتر شریفی بر ضرورت ذبح در کشتارگاه‌های تحت نظارت دامپزشکی تأکید کرد و افزود: “دامپزشکان بیماری‌هایی مانند CCHF را که ممکن است فاقد نشانه‌های ظاهری باشند، شناسایی می‌کنند و از سلامت گوشت مصرفی اطمینان حاصل می‌شود.”
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان توصیه کرد: “ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر خطر انتقال بیماری، می‌تواند باعث آلودگی محیط شود. استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش و لباس مناسب، و ضدعفونی ابزارها پس از ذبح، از اقدامات ضروری برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین دام و انسان است.”

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اخبار پربازدید