بازدید مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تاسیسات مارون و بررسی اقدامات توسعه‌ای برای كاهش گازسوزی

بازدید مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تاسیسات مارون و بررسی اقدامات توسعه‌ای برای كاهش گازسوزی

مهندس ابراهیم پیرامون عصر روز سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ از مجموعه‌های صنعتی شماره ۳ و ۵ مارون بازدید و از نزدیک در جریان اقدامات اصلاحی، تعمیری و توسعه‌ای مرتبط با افزایش تولید نفت و کاهش گازسوزی قرار گرفت.

به گزارش شیرین خبر از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، در آغاز این بازدید مدیرعامل این شرکت، با حضور در کارخانه گاز و گازمایع ۴۰۰، در جریان چگونگی کاهش گازسوزی چند روز گذشته و عادی شدن روند دریافت گاز تولیدی این واحد توسط تاسیسات همجوار متعلق به شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت.

بررسی تعمیرات و وضعیت الکتروکمپرسورها

در ادامه این بازدید، آخرین وضعیت تعمیرات الکتروکمپرسورهای پروپان، توربوکمپرسورها و مبدل‌های گاز این واحد بررسی شد؛ باقرقاسمی مدیر عملیات مارون در این خصوص توضیح داد: یک ردیف الکتروکمپرسور پروپان پس از تعمیر توسط پتروشیمی مارون، در مرحله راه‌اندازی است و طی روزهای آینده در سرویس قرار خواهد گرفت و با راه‌اندازی آن علاوه بر تثبیت شرایط فرآیندی این کارخانه، امکان دریافت بخش دیگری از گازهای مشعل که تا پایان سال به مدار تولید بازگردانده خواهند شد، فراهم می‌شود.

وی در ادامه اظهار داشت: یک دستگاه توربوکمپرسور پروپان کارخانه گاز و گاز مایع ۴۰۰ الف نیز پس از تعمیر، در مراحل تست و راه‌اندازی است و با تعمیر تعدادی از مبدل‌های گاز این کارخانه و تعمیر ردیف سوم توربوکمپرسور پروپان، شرایط لازم برای راه‌اندازی این واحد بزرگ صنعتی و آماده‌سازی جهت تعمیرات اساسی کارخانه گاز و گاز مایع ۴۰۰ با حداقل گازسوزی فراهم خواهد شد.

پمپ برقی P-52 در واحد بهره‌برداری مارون ۳

بخش دیگر این بازدید، به چگونگی تأمین، نصب و راه‌اندازی پمپ برقی موسوم به P-۵۲ در واحد بهره‌برداری مارون ۳ اختصاص داشت؛ این تلمبه برقی قادر است روزانه تا ۶۰ هزار بشکه نفت را به مقاصد صادراتی یا واحدهای همجوار پمپاژ نماید.

بازدید از توربوپمپ‌ها و واحد نمکزدایی مارون-۳

بازدید از ۶ ردیف توربوپمپ واحد بهره‌برداری مارون ۳ و شنیدن توضیحات سرپرست واحد در خصوص نحوه تعمیرات اساسی تجهیزات دوار این کارخانه و در ادامه بازدید از واحد نمکزدایی مارون-۳ بخش پایانی بازدید از این مجتمع صنعتی بود.

مهندس ابراهیم پیرامون در واحد نمکزدایی مارون-۳ از تجهیزات فرآیندی از جمله نمک‌گیرهای برقی، الکتروپمپ‌ها، مخزن نمک‌گیر ثقلی، کوره‌های پیش گرمکن و پمپ‌های پساب بازدید نمود.

بازدید از واحد نمکزدایی مارون-۵

مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب در ادامه بازدید از شرکت نفت و گاز مارون، با حضور در واحد نمکزدایی شماره-۵ این شرکت، از نزدیک پیشرفت کار نصب و راه‌اندازی ۲ دستگاه نمک‌گیر تکنولوژی جدید و یک دستگاه نمک‌گیر برقی در دست نصب این واحد را مشاهده کرد.

گفتنی است در کارخانه نمکزدایی مارون-۵ به صورت همزمان، یک دستگاه نمک‌گیر برقی با ظرفیت ۵۵ هزار بشکه‌ توسط شرکت مارون و یک سامانه نمکزدایی جدید موسوم به “نمک‌گیر غشایی” با ظرفیت ۲۰ هزار بشکه توسط پیمانکار مدیریت مهندسی و ساختمان در حال نصب است؛ در این خصوص پیمانکار طرح از آخرین وضعیت پیشرفت این پروژه و آماده کردن تجهیزات جهت راه‌اندازی آزمایشی در سال جاری خبر داد.

مدیر عملیات شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون نیز در این باره توضیح داد: واحد نمکزدایی مارون-۵ با ظرفیت ۵۵ هزار بشکه در روز، به دلیل کمبود ظرفیت تجهیزات فرآیندی از جمله کوره پیش‌گرمکن، مبدل نفت و نمک‌گیر برقی دوم با محدودیت شدید جهت کنترل کیفیت نفت خام به‌ویژه در فصول سرد مواجه است که در همین راستا با راه‌اندازی نمک‌گیر برقی دوم و در سرویس قرار گرفتن نمک‌گیرهای تکنولوژی جدید غشایی، انتظار می‌رود نه تنها کیفیت نفت خروجی این واحد در محدوده مجاز تثبیت گردد، بلکه امکان افزایش ظرفیت عملیاتی این واحد به میزان ۲۰ هزار بشکه در روز و جلوگیری از کاهش تولید در آینده نیز فراهم گردد.

دیدار و گفت‌وگوی رودررو با کارکنان عملیاتی

گفتنی است مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در پایان این بازدید که با همراهی جمعی از مدیران از جمله مدیر م۸هندسی و ساختمان انجام شد، ضمن دیدار و گفت‌وگوی رودررو با برخی از نیروهای عملیاتی، برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های مدون آموزشی با هدف تشکیل هسته‌های تخصصی عملیاتی را ضروری دانست.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اخبار پربازدید