در پرتو تحول و هوشمندسازی دیجیتال صورت گرفت؛ بهره‌گیری از هوش مصنوعی در افزایش بهره‌وری صنعت نفت

در پرتو تحول و هوشمندسازی دیجیتال صورت گرفت؛ بهره‌گیری از هوش مصنوعی در افزایش بهره‌وری صنعت نفت

اهواز- فرخ ناصری کریم‌وند، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در زمینه هوش مصنوعی و میدان نفتی دیجیتال در مهندسی نفت پرداخت.

به گزارش شیرین خبر، ناصری کریم وند با اشاره به برگزاری رویداد TEPC2 در دانشکده نفت با حضور اساتید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و ارائه ۱۳۱ طرح پژوهشی؛ اظهار کرد: این رویداد پژوهشی با هدف احصاء و جمع‌‌آوری ایده‌های ناب و مرتبط با هوش مصنوعی برپا شد.

ناصری کریم‌وند درخصوص اجرای فرایند داوری طرح‌های رویداد TPEC2و انتخاب برگزیدگان جهت تهیه rfp عنوان کرد: مدیریت امور فنی و پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با همکاری بیش از ۳۰ کارشناس در فرآیند داوری و بررسی ۱۳۱ طرح، براساس نیازها و چالش‌های عملیاتی ۱۴ طرح‌ برتر را انتخاب کردند، این اقدام در دی‌ماه سال جاری از سوی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در محل وزارت نفت مورد تقدیر قرار گرفت.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به دعوت از شرکت‌های دانش بنیان در سطح کشور و برگزاری هفت جلسه در کارگروه مدیریت دانش “میدان نفتی دیجیتال” با حضور ادارات فاوا، پژوهش و فناوری، برنامه‌ریزی تلفیقی، مخابرات با محوریت و راهبری همکاران مهندسی نفت، موازی با رویداد TEPC 2 اشاره داشت و افزود: حاصل این جلسات منجر به تهیه RFP‌ شد.

وی درخصوص دریافت پروپوزال از شرکت‌های مدعی و بررسی در کارگروه “میدان نفتی دیجیتال” ادامه داد: پس از بررسی پروپوزال‌ها، هشت rfp تهیه و در نهایت به پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ارسال شد.

ناصری کریم‌وند به ارائه تعریفی از میدان نفتی دیجیتال و تشریح اهمیت آن، خاطرنشان کرد: میدان نفتی دیجیتال (DOF) با استفاده از ترکیبی از فناوری‌های نوظهور به اپراتورها کمک می­‌کند تا در کم‌ترین زمان با جمع‌­آوری، تجزیه و تحلیل داده‌­ها نسبت به وقایع یک میدان واکنش صحیح و بهینه را انجام دهند.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در رابطه با ابلاغ سند حکمرانی هوش مصنوعی از سوی شرکت ملی نفت ایران به تمامی شرکت‌ها؛ گفت: در یکی از بندهای این سند حکمرانی بر دیجیتال‌سازی ۱۷ میدان نفتی تأکید شده است، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این راستا ۱۹ میدان را به منظور غربالگری بر اساس معیارهای مورد نظر جهت دیجیتال‌سازی و افزایش تولید، تعیین کرد.

وی با اشاره به معیارهای درنظر گرفته شده جهت دیجیتال‌سازی میدان‌های تعیین شده، اظهار کرد: معیارهایی از قبیل PGC، قابلیت افزایش تولید، چالش‌های میدان و تسهیلات سطح الارضی طی ارزیابی‌های صورت گرفته در نظر گرفته شد.

ناصری کریم‌وند در پایان از برگزاری دو دوره ذیل پروژه نرم افزار promate با عناوین ” کاربرد هوش مصنوعی، تحلیل داده حجیم و یادگیری ماشین در مهندسی نفت” و آموزش برنامه نویسی پایتون با کاربردهای آن در مهندسی نفت” خبرداد و عنوان کرد: نرم‌افزار یکپارچه مهندسی بهره‌برداری پرومیت به تحلیل بهتر داده‌های چاه‌های شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب کمک می‌کند.

اخبار پربازدید