معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپوراهواز:رستوران‌های دوست‌دار سلامت در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند

معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپوراهواز:رستوران‌های دوست‌دار سلامت در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند

دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز:با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش بروز بیماری‌های واگیردار، از راه‌اندازی رستوران‌های دوست‌دار سلامت به منظور کاهش بار این بیماری‌ها در استان خوزستان خبر داد.

به گزارش شیرین خبر، مهرداد شریفی در گفت‌وگو با سلامت خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و میرها به دلیل ابتلا به بیماری‌های واگیردار رخ می‌دهد و این مساله به دلیل تغییر سبک زندگی اتفاق افتاده است.

وی افزود: تا حدود زیادی، ورزش و تحرک در زندگی ما وجود ندارد و مصرف غذاهای فست فود و سرخ‌کردنی موجب شده است بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه چاق باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: چاقی می‌تواند منجر به بروز دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان‌ها و … شود. با توجه به تمایل مردم به ویژه جوانان به مصرف غذا بیرون از منزل به منظور اصلاح الگوی تغذیه جامعه و پیشگیری از بیماری‌ها واگیردار، راه‌اندازی رستوران‌های دوست دار سلامت در خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در این زمینه جلسه‌ای با سازمان صمت، اتاق اصناف اهواز و نمایندگان اصناف برگزار شد و مصوبات خوبی داشتیم. انتظار می‌رود رستوران‌های دوست‌دار سلامت از بعد فضای فیزیکی، ابزار کار و بهداشت فردی کارکنان برای دیگر رستوران‌ها الگو باشند.

دکتر شریفی گفت: همچنین رستوران‌ها و فروشگاه‌های فست فود دوست‌دار سلامت باید منوی غذای نیم‌پرس، استقرار کارشناس تغذیه به منظور نظارت بر غذا، وجود اقلام غذایی شامل چهار گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت و پروتئین و میوه و سبزیجات در منوی غذایی را در دستور کار قرار دهند. نوشابه‌های گازدار نیز باید در این رستوران‌ها جمع‌آوری و دوغ و آب و آبمیوه‌های طبیعی جایگزین شود. نمکدان‌ها و سس‌های غیربهداشتی هم باید جمع‌آوری شوند و به جای سس‌ها از ترشیجات، آبغوره و سبزی‌های معطر استفاده شود.*

وی اضافه کرد: صرف ماهی به صورت بخارپز و کباب‌پز، سبزیجات، دورچین سبزیجیات پخته، نان غنی تهیه‌شده از آرد گندم کامل و نان‌های سبوس‌دار و روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی نیز می‌تواند تاثیر زیای در کاهش بیماری‌های واگیردار داشته باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در یک رستوران سلامت باید ترازو برای سنجش وزن مشتریان و پوستر نمای توده‌بندی نصب شود تا مردم بر این اساس، غذای خود را انتخاب کنند.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای سواد سلامت شهروندان گفت: با انجام این اقدامات، نقاط قوت تقویت و ضعف‌ها رفع می‌شوند و امیدواریم بتوانیم از چنین رستوران‌هایی در تمام اداره‌ها، سازمان‌ها و …. به درستی استفاده شود

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اخبار پربازدید